fredag 15. oktober 2010

Tiden flyyyyyyyyyr ;O)))))))

Buenos dias/ tardes ;O)
Nå er det på tide med et livstegn her på bloggen igjen. Tida strekker ikke helt til for oppdateringer så ofte som vi tenkte, trodde jo vi skulle ha plenty med "dautid"......men den gang ei ;O))) La ama de casa (husmora) har flotte dager med supre venner og ikke tid til så mye blogging.  Perdon!!
Sjer noe hele tiden, kjempeartig det altså :O)
Siden forrige oppdatering har vi fått hjem papsen også, det er veldig kos å være sammen igjen <3 Vi har også bestemt at dette eventyret vårt skal vare bare 1/2 år og ikke 1 år som vi først tenkte. Nok med et halvt år fant vi ut. Så nå må vi bare kose oss glugg de månedene vi har igjen her nede også, og det greier vi fint ;O)))) Emma er nok den som gleder seg mest til å dra hjem, er nok ingen hemmelighet det.....mor kunne nok tenkt seg å blitt lenger...... :O)
Barna er godt igang med skolen og der går det veldig bra. Jonathan flexer en del både på tidlig morgen og noen ettermiddager. Det går ut på at han kan møte en time før skolen egentlig begynner og sitte igjen en time etter at skolen er stengt noen dager å gjøre skolearbeid. Da samler han seg opp timer og kan ta fri uten å få fravær når det skulle bli behov for en fridag. Utrolig greit system og flott opplegg!! Det er kun forbeholdt ungdomsskolen. Emma og skolekoret (1.-7. klasse) var på Playa hotel og underholdt for Europaskolene forrige onsdag. De har en meget dyktig musikk lærer som løfter frem hvert enkelt talent og gjør dem sammen veldig gode. De sang UTROLIG flott, vi fikk helt gåsehud av å høre hvor flinke elevene var med tanke på hvor kort tid de har hatt sammen på å øve. Dette lover godt, mange av disse er med i Costabagos  og Knøttene også, korene som de er med i gjennom Sjømannskirka. 
I gymtimene har de byttet ut svømming med annen idrettslig aktivitet, det er høst i Spania og da er det "kaldt" når det er 18-24 grader, og ingen bading.......
Men det skal sies at det har blitt kaldere siden vi kom nedover og selv vi synes det er litt gufsent når det er 18 grader ute, trodde aldri vi skulle si det, men.....
Det har også vært en del regn den siste uka, men det er visst normalt på denne tida av året. Men regn her kan jo ikke sammelignes med det hjemme, det kommer like fort som det forsvinner. Flott :O) Vi opplevde også tidenes tordenvær (for vår del) forrige helg, har aldri sett eller hørt maken....utrolig facinerende!!!
Forrige uke var det høstferie her onsdag, torsdag og fredag. Emma ble syk, så vi var temmelig rolige...forholdsvis....onsdag var vi sammen med Karoline, Andrine og June, Mona og Preben i Benidormmarked. Vi så bare en bitteliten del av markedet, var alt for varmt ttil at vi orket å gå å se på så mye. Kjøpte oss bikinier, frukt og undertøy. Litt snop ble det også ;O))) Torsdag våknet Emma med feber, da var vi hjemme en hel dag for første gang siden vi kom nedover......da bakte mor brød, vi har fått bygd om leiligheten og Emma har fått nytt rom, så vi fikk vasket en del både her og der også. Fredag var Emma litt bedre og ble med en svipptur på markedet her i Alfaz. Vi måtte hamstre inn litt frukt og grønt. Kjempefint fruktmarked!!
Denne uka har vært ei uke med en del skyer og lite soling. Det var helligdag her på tirsdag, da tok vi en fjelltur. Torsdag var mor på Paella (paeja) kurs, flott å få muligheten til å lære å lage det, for det var en utrolig god matrett!!! Det skal lages hjemme også ;O)) Det bli d på syforening damer!!!!!
Ble ingen Gressenke-samling på mor, papsen mente jeg ikke var gressenke nå.......sant nok d <3
Vi har også feira bursdagen til Jomme, hele 41år på første vinterdagen!!! Da hadde vi  kylling-gryte med påfølgende kake og kaffe og litt diverse.... :O) Kos <3
Tobias Mastad Nordbotn ble 6 år sammen dag!!!
I dag har vi vært i Minnekirka og sett vielsen til Mona <3 Jon Skålheim, et veldig koselig par fra Bergen vi har fått god kontakt med. Flotte mennesker vi håper å ha mye kontakt med selv når dette eventyret er over ;O)))
Vi har forresten blitt kjent med mange flotte mennesker vi håper å opprettholde god kontakt med, blir flere weekender rundt om i Norges land etterhvert håper vi. Gleder oss allerede, og vi har også åpent hus til dere alle.

I morgen skal vi til Tabarca, ei øy utenfor Alicante. En tur som er arrangert av skolen. Skal komme tilbake til den når vi har vært der :O))

Nå venter vi en del besøk fremover, det skal bli skikkelig koselig og vi gleder oss masse til det :O)

Her kommer en liten bildeserie fra de siste 14 dagen ca...

Pappa fikk det ærefulle oppdrag å ta sønnens første fjon under haka...alvor!!!Vi hadde store planer om å nå toppen på Puig Campana som er 1410 m høy.
Den øverste toppen dere ser her. Vi kom til 1170m, da måtte vi snu.
Hadde på oss alt for lite klær, Emma har en betent hæl som ikke ville mer og vi hadde ikke mer mat.
Vi delte på en pakke kjeks, litt frukt og ei flaske vann. Dårlig beregning!!
En tur vi trodde skulle ta 2-3 timer fikk vi høre nå i ettertid tar rundt 6 timer!!!!
Etter 3.5 timer var vi fornøyde alikevel da ;O)
Var en fin tur som vi anbefaler på det sterkeste å ta, men ta med godt med klær og mat og bruk dagen!!


En pust i bakken måtte vi ha, opp til flere faktisk.....
1.5 time igjen til toppen ca....


Jomme "jobbet" i hagen en dag som legen sa....
og fikk et ublidt møte med en palme,
måtte faktisk operer ut en bit fra skuldra......
Grønne fingrer har han aldri hatt...det er sikkert ;O))))

Synderen!!


41 år!!!!!!!

Jomme hadde bursdag denne uka, da måtte vi ha kake selvfølgelig ;O)

Englebarna <3

Så var det tid for Paella (paeja) kurs ;O))))
 F.v Karoline, Gitt, Nina og Elin ;O)) Paella ekspertene......ehh

Mor er klar for å dra til Minnekirka i bryllup til en av gressenkene ;O)


FELIZ CUMPLEANOS!!!!!!!!!!!!
Brudeparet Skålheim, Mona <3 Jon

Love is in the air....

1 kommentar:

 1. Hei Elin
  Det er lenge siden jeg har vært inne på bloggen deres og sett hva som skjer. Utrolig artig å lese om alt som skjer og alt dere opplever:-)Artig å se alle bildene fra ting og tang dere gjør og opplever:-)

  Forsto innledningsvis at dere kommer hjem igjen til jul, eller deromkring? Vi er jo glade for å få Emma tilbake på skolen igjen. Siden mellomtrinnsgruppa er så liten i år trenger vi henne:-)

  Ellers har dere vel for tiden besøk av Wenche og familien. Regner med at dere alle sammen koser dere sammen:-) Hun gleda seg bra til å reise nedover til dere:-)

  Hils så masse til både Jonathan og Emma:-)

  Klem fra Hege

  SvarSlett